Voor klas 3 is internationalisering een verplicht onderdeel in het curriculum. Het heeft veelal de vorm van een uitwisseling: de leerlingen van klas 3 brengen één week door bij hun buitenlandse match en zij verzorgen hun buitenlandse match ook voor één week in Nederland. 

 

Met de informatie van ons matchingsformulier en de (extra) input van mentoren hopen wij tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Heeft u als ouder nog aanvullende en relevante informatie? Stuur dit dan in een mail naar Willemijn Burgers op w.burgers@notredame.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. 

 

De data van de uitwisselingen zijn: 

15 - 22 februari 2019 in het buitenland (bestemming Kaunas heeft afwijkende data)

05 - 12 april 2019 in Nederland.

 

Wij werken dit jaar samen met vijf buitenlandse partners: 

1. Blanes, Spanje (gele pin op de kaart beneden) 

2. Mallorca, Spanje (groene pin) 

3. Lecce, Italië (blauwe pin) 

4. Szeged, Hongarije (paarse pin)

5. Kaunas, Litouwen (rode pin)

 

Natuurlijk bieden wij ook een alternatief op het uitwisselingsprogramma. Dit zal in Kranenburg (grijze pin) zijn. Op deze manier is er wel internationaal contact, maar vindt er geen uitwisseling plaats. De leerling slaapt in dit programma gewoon thuis en ontvangt geen gast in april. Wel draait de leerling in april - als wij alle buitenlandse gasten ontvangen-  gewoon mee in deze week. Ook draaien we met deze groep gewoon een programma in februari, daarom zijn er wel kosten aan verbonden.